”OLEN TUKEVA” – Hyvinkään Partiotuki ry:n toiminta

Hyvinkään Partiotuki ry toimii hyvinkääläisten partioyhdistysten taustayhteisönä, mahdollistaen esimerkiksi lippukuntien retkeilytoimintaa. Tärkein tukimuotomme on retkikämppiemme, Usmituvan ja Pikkuhukan ylläpito. Tarjoamme paikallisille ja lähialueen lippukunnille mahdollisuuden retkeilyyn, koulutuksiin ja leireilyyn kaupungin välittömässä läheisyydessä, mutta kuitenkin luonnon keskellä. Hyvinkääläiset lippukunnat voivat käyttää Partiotuen kiinteistöjä retkien ja leirien järjestämiseen oman hinnastonsa mukaisesti.

Partiotuki tukee paikallisissa lippukunnissa toimivien vapaaehtoisten nuorten ja aikuisten kouluttautumista tehtäviinsä mm. partiojohtajakoulutukseen osallistumisen tukemisen kautta ja palkitsee vuosittain ansioituneita hyvinkääläisiä partiolaisia stipendeillä.

Hyvinkään Partiotuen jäsenistö koostuu vanhoista partiolaisista ja partiolaisten vanhemmista sekä muuten toiminnasta kiinnostuneista tahoista.

Ison osan partiotuen aktiivitoiminnasta on aina muodostanut Usmituvan ja Pikkuhukan ylläpito. Molemmat kämpät on rakennettu talkootyönä ja nykyisestä toiminnasta iso osa koostuu kämppien huollosta ja kunnossapidosta. Myös tätä työtä tehdään vapaaehtoisvoimin. Polttopuiden pilkkominen, siivous, seinien maalaus tai saunan lauteiden uusiminen sujuu mukavasti isommalla joukolla. Viime vuosina Usmitupa ja saunarakennus ovat saaneet talkootyönä mm. uudet katot. Talkoisiin mahtuu mukaan kaikki ja toivotammekin tervetulleiksi myös uudet talkoolaiset!

Tulevista talkoista ja partiotuen muusta toiminnasta saat tietoa liittymällä yhdistyksen jäseneksi  ja / tai seuraamalla partiotuen facebook-sivua.

Partiotuen avustustoiminta Hyvinkääläisille lippukunnille

Hyvinkään Partiotuella on hyvinkääläisen partiovaikuttajan Minna Karhusen nimeä kantava koulutusrahasto. Hyvinkääläisissä partiolippukunnissa johtajatehtävissä toimivat partiolaiset voivat hakea Hyvinkään Partiotuki ry:ltä avustusta partiojohtajakurssien kurssimaksuihin.

Kurssilaisen tulee toimittaa vapaamuotoinen hakemus kurssimaksuavustuksesta osoitteeseen info@partiotuki.fi. Pääsääntöisesti Partiotuki korvaa 50 % kurssin hinnasta.

Hakemuksessa tulee kertoa lyhyesti:

  • Oma nimi ja lippukuntasi
  • Millä kurssilla olet (kurssin numero ja vuosi)
  • Minkälaisen johtamisharjoituksen toteutat
  • Kurssin hinta ja tieto siitä, onko lippukuntasi jo maksanut kurssimaksun
  • Lippukuntasi tilinumero (tai oma tilinumerosi, jos maksat kurssimaksun itse)
  • Tieto hakemasi avustuksen määrästä, mikäli se on muu kuin 50 % kurssimaksusta, sekä perustelut siitä, miksi haet eri määrää avustusta.

Hyvinkään Partiotuki voi avustaa myös Ko-Gi-koulutusten kurssimaksuissa, sekä erilaisten ensiapu-koulutusten kurssimaksuissa. Haku käytäntö ja hakemukseen tarvittavat tiedot ovat vastaavat, kuin Partiojohtaja-koulutuksen hakemisessa.